Absurdistan

'conservative' is not a synonyme for 'idiot'

Posts tagged médiaszabályozás

6 notes

Hátul a megfejtés

random-nesz:

baszki…

Szerintem ezt nem fejtetted meg jól. A földfelszíni sugárzás lelke a multiplexer nevű ketyere, ebből nekünk 8 darab jutott, mert az NHH ügyesen alkudott az EU-val.

Ez azt jelenti, hogy elvben 64 db TV-csatorna sugárzása lesz megoldható, gyakorlatban akár sokkal többé is, mert lehet időosztásban is sugározni. (05:00-23:00 természetfilmek, 23:00-05:00 szex, és hasonlók). 

Túl azon, hogy ez a digitális izé egy szokásos EU baromság, ennyi csatornát kézben tartani elég bajos, merthát ezek nyilván nem magyar tőkéből, sőt, esetleg nem is magyar szerkesztőségekkel indulnának.  

Azt is számításba kell venni, hogy a kertévék már kézben vannak, és fizetnek is szépen, teljesítik amit tőlük elvárnak. Majd bolondok lesznek a fijjúg nagy problémákat csinálni maguknak.

Egyébként meg, aki a legutoljára vezeti be a digitális TV-zést, az kapja meg a technológiát a legolcsóbban. És ide kell érteni a tévékészülékeket is. Minek 20 eurókat fizetni a lakosságnak, amikor 50-nel le lehet nyomni a kütyü kiskerárát?

Filed under médiaszabályozás TV ÉS digitális TV

18 notes

Hol van a szeriőz újságírás?: Kis magyar abszurd a a Médiatörvény mindennapjaiból - avagy 21 évvel a rendszerváltás után a Széchenyi Könyvtárban...

napifix:

(A Szól a Rádió csoport egyik tagjának FB bejegyzései nyomán)

“Lassan lejár az ingyenes lapbejelentési határidő (jan. 31.),utána lesz néhány nap a hiánypótlásra. Mindenesetre különös, hogy jelenleg Gazdag Tiborné döntése nélkül nem lehet ISSN számmal ellátott időszaki lapot alapítani (ennek…

(Source: mutyimondo)

Filed under médiaszabályozás médiatörvény Országos Széchenyi Könyvtár

17 notes

ukridge:

nadoripeter:

All of this has happened before, and will happen again… 

Tegnap este a Vörös tenger nyílt meg a Bartók Rádióban, ahogy azt Rossini képzelte. A Mózes című négyfelvonásos opera elképesztő szerelmi szállal inszinuálta a Szentírás résztvevőit, mely kortól függetlenül alkalmas minden főállású seggfejidióta megbotránkoztatására. Külön felhívnám   a T. hatóság figyelmét a harmadik felvonás fináléjára Gregor József címszereplésével.

ukridge:

nadoripeter:

All of this has happened before, and will happen again…

Tegnap este a Vörös tenger nyílt meg a Bartók Rádióban, ahogy azt Rossini képzelte. A Mózes című négyfelvonásos opera elképesztő szerelmi szállal inszinuálta a Szentírás résztvevőit, mely kortól függetlenül alkalmas minden főállású seggfejidióta megbotránkoztatására. Külön felhívnám a T. hatóság figyelmét a harmadik felvonás fináléjára Gregor József címszereplésével.

(via pappito)

Filed under Rossini médiaszabályozás NMHH Ice-T

1 note

(5) E törvény hatálya kiterjed azon, más országból nyújtott tartalomszolgáltatásra is, amel y jelentős részben vagy teljes egészében a Magyar Köztársaság területére irányul,”

És a Magyarországra irányulást nyilván úgy állapítják meg, hogy kimondják a "Contentus hungaricus" varázsigét, ugye?

Érdekes lesz, amikor a NY Times, meg a Spiegel kapnak levelet Annamaritól, hogy lennének már kedvesek vagy eltávolítani az NHH-nak nem tetsző cikket, vagy úgy 1 millió USD-t kérnénk holnapig perkálni…  

Arra vagyok kíváncsi, hogy az europa.eu is Magyarországra irányul-e, amikor mondjuk a magyar elnökségről ír? 

(Source: pappito)

Filed under médiaszabályozás

14 notes

br: Eljött a Streisand hatás Magyarországra is.

abszurdisztan:

brofasz:

Eljött a Streisand hatás Magyarországra is.

Emailben jött Tótának:

“Tisztelt Szerkesztőség! 

Az Index hírportálján, a “blog.hu” oldalon Tóta W. Árpád blogjában, aw.blog.hu/2010/12/28/komporszag_vitorlat_bont cím alatt olyan tartalom jelenik meg, ami sérti mind a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, mind annak elnökét, és egyébként is otromba, ízléstelen és visszataszító. 
Kérjük ezért, hogy a linket haladéktalanul tüntessék el a hírportál oldaláról. 

Üdvözlettel: 

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 
Jogi igazgatóság”

Egyébként is, juteszembe:

1. Miért olvassa az NHH a Tóta W. blogját, ha ennyire nem tetszi neki?

2. Miért sérti az NHH-t, hogy az elnökét heteroszexuális viszonyban ábrázolják?

3. És miért sértő ez az elnöknőre nézve? Továbbá: ami az elnököt sérti az sérti az NHH-t is egyben, vagy fordítva, az NHH megsértése egyben az elnök megsértése is?

4. A heteroszexuális viszony a visszataszító, vagy Tóta W. azon állítása, hogy

Kádár is lemaradt a fejleményekről, bár Orbánhoz képest csudálatosan friss volt az elméje hetvenéves korában. A Fidesz csillagászati léptékben számítja el magát már most, alig egy év után. ?

5. Mikor tiltja be az NHH az erotikus és pornográf tartalmakat úgy kompletten?

(via mecsekalja)

Filed under Szalai Annamária médiaszabályozás

14 notes

br: Eljött a Streisand hatás Magyarországra is.

brofasz:

Eljött a Streisand hatás Magyarországra is.

Emailben jött Tótának:

“Tisztelt Szerkesztőség! 

Az Index hírportálján, a “blog.hu” oldalon Tóta W. Árpád blogjában, aw.blog.hu/2010/12/28/komporszag_vitorlat_bont cím alatt olyan tartalom jelenik meg, ami sérti mind a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, mind annak elnökét, és egyébként is otromba, ízléstelen és visszataszító. 
Kérjük ezért, hogy a linket haladéktalanul tüntessék el a hírportál oldaláról. 

Üdvözlettel: 

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 
Jogi igazgatóság”

Egyébként magyarázza már el valaki ezeknek a szerencsétleneknek, hogy egy link nem egyenlő azzal, hogy “tartalom jelenik meg”.

Namost fel van adva a lecke az NHH-nak, meg kell állapítsa a jogsértést, amit csak erőből fog tudni megtenni. Nyilván szervezünk egy népi mozgalmat a szalaiannamaria.net propagálására, a blog.hu meg majd kiírja az EU összes nyelvén, hogy az NHH bezáratja az összes politikai blogot. Nagyjából azzal egyidőben, hogy az ország lesz az Európa Tanács soros elnöke. A komcsi angol, német, francia, lenygyel, stb média meg majd mindezt lehozza és egész Európa megismeri a Annamarit, akinek az arcára verték… :-)

Hiába, a buta, de szorgalmas nyaloncok mindig annak az ügynek ártanak, amely mellé odalállnak. 

Kérném blogokat nyitni!

(via vidamsundays-deactivated2011090)

Filed under Szalai Annamária médiaszabályozás

18 notes

Anne Applebaum: Indeed, when the authors of the American constitution worried about the "tyranny of the majority," they might have had Viktor Orban, the Hungarian prime minister, in mind.

napifix:

És rólam egy mondat:

A friend, now suspended from his job at Hungarian national radio for opposing the media law, says the chilly atmosphere at a recent editorial meeting was “like the [Stalinist] ’50s” - except, of course, that it was funny, not scary, and no one was tortured afterward.

(Source: mutyimondo, via ukridge)

Filed under Anne Applebaum Washington Post Orbán Viktor médiaszabályozás media

2 notes

Orbán Viktor szóvivője szerdán még azt terjesztette, hogy a német kormánynak nincs baja a magyar médiatörvénnyel. Ehhez képest csütörtök délelőtt a német külügyi államtitkár azt mondta, hogy a törvény nem vet jó fényt a magyar EU-elnökségre, és semmiképpen sincs összhangban az EU szellemiségével. Aztán a német külügyminiszter telefonon adott tanácsokat Martonyi Jánosnak, hogyan kellene módosítani a törvényt.

Gyö-nyö-rű, ahogy Szíjjártó és Orbán most a feldobott szarosvödör alá állt. (via brofasz)

Nem hitték el, hogy Merklin asszony beszólhat. Pedig, ha a németek szólnak, akkor már nagy a gáz. Mindezt úgy, hogy Martonyi ugyebár egy amerikai ügyvédi iroda partnere…

(Source: index.hu, via vidamsundays-deactivated2011090)

Filed under Orbán Viktor médiaszabályozás Martonyi János Szíjjártó Péter

17 notes

A ZDF a Mong/Bogár felfüggesztéséről

napifix:

Benne vagyunk Bogár Zsoltival a ZDF Híradóban. 9:37 perckor indul. Valami olyasmit mondanak, hogy az Europol körözést adott ki ellenünk, de mondjuk elég szarul tudok németül.

Azt mondja  német szöveg, amit te is, hogy “ez a rádiós” (és mutatják a képet) a nagyhallgatottságú közrádióban egy percnyi csenddel kezdte a műsort, ezért felfüggesztették, csakúgy mint az adás felelős szerkesztőjét és most mindketten riporterként dolgoznak. 

(Source: mutyimondo)

Filed under ZDF Mong Attila Bogár Zsolt magyar rádió médiaszabályozás

40 notes

pappito:

cvikli:

szazsoketharmadaharomharmadert:

sporttars:

L. Simon Lászlót, a Fidesz képviselőjét ma este láttam nyilatkozni a TV2-n médiatörvény ügyben. Meglepődtem, mert az embert úgy huszonkét éve szem elől tévesztettem, akkoriban én negyedikes voltam a Telekiben Fehérváron, ez a srác meg kettővel alattunk járt, ha jól emlékszem. Igazi jó tanuló, mi több, eminens volt, kis távcsővel jött túrázni, most olvasom, hogy irodalmár vonalon mozgott később, sőt borszakértő is lett, könyvszerző.Volt egyszer a Telekiben valami vetélkedő, a kérdésekre jól válaszolóknak a színpadról kis kockacsokikat dobáltak, és Simon (akkor még L. nélkül) mindegyikre tudta a választ, tesóm meg a haverja egy idő után hangosan szurkolt a hátsó sorból: “Melbát Simonnak, Melbát Simonnak!”
Nálam ő a melbás Simon azóta.

hozzánk jár a családjával a bosnyák téri plébániára, általában az esti 6os misére. tudok szólni az érdeketekben

Ha látod, akkor kérdezd már meg tőle, hogy olvasta-e azt a folyóiratot, amelyiknek évekig szerkesztője volt? Ti. a Kommentárt. Mert ha olvasta, és ennek ellenére szerkesztője volt (tehát nagyjából egyetért az ott leírtakkal), akkor hogy a faszomban adta a nevét egy ilyen sanda, buta izéhez, mint ez a médiatörvénynek nevezett?

hogy olvasta volna, nem ért rá, hatra oda kell érni misére :)

Különben sem olvasószerkesztő volt….

pappito:

cvikli:

szazsoketharmadaharomharmadert:

sporttars:

L. Simon Lászlót, a Fidesz képviselőjét ma este láttam nyilatkozni a TV2-n médiatörvény ügyben. Meglepődtem, mert az embert úgy huszonkét éve szem elől tévesztettem, akkoriban én negyedikes voltam a Telekiben Fehérváron, ez a srác meg kettővel alattunk járt, ha jól emlékszem. Igazi jó tanuló, mi több, eminens volt, kis távcsővel jött túrázni, most olvasom, hogy irodalmár vonalon mozgott később, sőt borszakértő is lett, könyvszerző.
Volt egyszer a Telekiben valami vetélkedő, a kérdésekre jól válaszolóknak a színpadról kis kockacsokikat dobáltak, és Simon (akkor még L. nélkül) mindegyikre tudta a választ, tesóm meg a haverja egy idő után hangosan szurkolt a hátsó sorból: “Melbát Simonnak, Melbát Simonnak!”

Nálam ő a melbás Simon azóta.

hozzánk jár a családjával a bosnyák téri plébániára, általában az esti 6os misére. tudok szólni az érdeketekben

Ha látod, akkor kérdezd már meg tőle, hogy olvasta-e azt a folyóiratot, amelyiknek évekig szerkesztője volt? Ti. a Kommentárt. Mert ha olvasta, és ennek ellenére szerkesztője volt (tehát nagyjából egyetért az ott leírtakkal), akkor hogy a faszomban adta a nevét egy ilyen sanda, buta izéhez, mint ez a médiatörvénynek nevezett?

hogy olvasta volna, nem ért rá, hatra oda kell érni misére :)

Különben sem olvasószerkesztő volt….

Filed under L. Simon László médiaszabályozás

40 notes

pappito:

cvikli:

szazsoketharmadaharomharmadert:

sporttars:

L. Simon Lászlót, a Fidesz képviselőjét ma este láttam nyilatkozni a TV2-n médiatörvény ügyben. Meglepődtem, mert az embert úgy huszonkét éve szem elől tévesztettem, akkoriban én negyedikes voltam a Telekiben Fehérváron, ez a srác meg kettővel alattunk járt, ha jól emlékszem. Igazi jó tanuló, mi több, eminens volt, kis távcsővel jött túrázni, most olvasom, hogy irodalmár vonalon mozgott később, sőt borszakértő is lett, könyvszerző.Volt egyszer a Telekiben valami vetélkedő, a kérdésekre jól válaszolóknak a színpadról kis kockacsokikat dobáltak, és Simon (akkor még L. nélkül) mindegyikre tudta a választ, tesóm meg a haverja egy idő után hangosan szurkolt a hátsó sorból: “Melbát Simonnak, Melbát Simonnak!”
Nálam ő a melbás Simon azóta.

hozzánk jár a családjával a bosnyák téri plébániára, általában az esti 6os misére. tudok szólni az érdeketekben

Ha látod, akkor kérdezd már meg tőle, hogy olvasta-e azt a folyóiratot, amelyiknek évekig szerkesztője volt? Ti. a Kommentárt. Mert ha olvasta, és ennek ellenére szerkesztője volt (tehát nagyjából egyetért az ott leírtakkal), akkor hogy a faszomban adta a nevét egy ilyen sanda, buta izéhez, mint ez a médiatörvénynek nevezett?

hogy olvasta volna, nem ért rá, hatra oda kell érni misére :)

Különben sem olvasószerkesztő volt….

pappito:

cvikli:

szazsoketharmadaharomharmadert:

sporttars:

L. Simon Lászlót, a Fidesz képviselőjét ma este láttam nyilatkozni a TV2-n médiatörvény ügyben. Meglepődtem, mert az embert úgy huszonkét éve szem elől tévesztettem, akkoriban én negyedikes voltam a Telekiben Fehérváron, ez a srác meg kettővel alattunk járt, ha jól emlékszem. Igazi jó tanuló, mi több, eminens volt, kis távcsővel jött túrázni, most olvasom, hogy irodalmár vonalon mozgott később, sőt borszakértő is lett, könyvszerző.
Volt egyszer a Telekiben valami vetélkedő, a kérdésekre jól válaszolóknak a színpadról kis kockacsokikat dobáltak, és Simon (akkor még L. nélkül) mindegyikre tudta a választ, tesóm meg a haverja egy idő után hangosan szurkolt a hátsó sorból: “Melbát Simonnak, Melbát Simonnak!”

Nálam ő a melbás Simon azóta.

hozzánk jár a családjával a bosnyák téri plébániára, általában az esti 6os misére. tudok szólni az érdeketekben

Ha látod, akkor kérdezd már meg tőle, hogy olvasta-e azt a folyóiratot, amelyiknek évekig szerkesztője volt? Ti. a Kommentárt. Mert ha olvasta, és ennek ellenére szerkesztője volt (tehát nagyjából egyetért az ott leírtakkal), akkor hogy a faszomban adta a nevét egy ilyen sanda, buta izéhez, mint ez a médiatörvénynek nevezett?

hogy olvasta volna, nem ért rá, hatra oda kell érni misére :)

Különben sem olvasószerkesztő volt….

Filed under L. Simon László médiaszabályozás

17 notes

Sajtótörvénynek keresztbe tenni = MENŐ

bedemarton:

Ha a Fidesz háborút akar, a szabadságot csak az internetező magyarok leleményessége és kitartása mentheti meg. De valószínűleg nem akar háborút.

Ennek a Bedének elmentek otthonról, nem ért ez semmit. Egyszerűen nem létezik az a réteg, akit ő ellenállásra buzdít. A népek pontosan ezt a Fideszt akarták, a Viktorról lehetett tudni, hogy pontosan ezt fogja csinálni, oszt mégis megszavazták.

Ezt akarták a választók, ők a felelősek. Azért lett ilyen a rendszer, mert a választók ilyet akartak és hagyják a Viktort játszani. Senkinek nem kell a szabadsággal járó felelősség.

(via tebege)

Filed under bede márton Orbán Viktor médiaszabályozás